Командант мисије КФОР-а на Косову Салваторе Куочи изјавио је да је јачањање односа између НАТО и Србије од користи за Алијансу, Србију и читав регион.

Прочитајте још: Црна Гора шаље два официра у мисију КФОР-а на Косову и Метохији

Он је у интервјуу подгоричкој "Побједи", рекао, кометаришући критике председника Србије Александра Вучића и других високих званичника Србије на одлуку Црне Горе да пошаље војнике у мисију КФОР, да се КФОР обично не бави политиком, преноси РТЦГ.

"Данас се суочавамо са заједничким безбедносним изазовима, и заједничка сарадња може донети стварне предности Србији, њеним грађанима и ширем региону", рекао је Куочи.

Прочитајте још: НАТО У АКЦИЈИ ДА РАЗОРУЖА СРБИЈУ: Западу сад сметају касетне бомбе

Куочи је, говорећи о Црној Гори која је прошле године постала чланица НАТО, рекао да имати НАТО чланицу са Западног Балкана, која се придружује КФОР-у, помаже повећању стабилности у региону.

"Црна Гора је била важан допринос евроатлантској безбедности као партнер НАТО. Данас, као пуноправни члан Алијансе, и даље је поуздан провајдер безбедности", казао је Куочи коментаришући одлуку Црне Горе да до краја године упути два припадника војске у ту мировну мисију.