Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је да лидери странака владајуће коалиције, Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, Александар Вучић и Ивица Дачић воде "апсолутно јединствену" државну политику.


"Ту нема мимоилажења када су у питању државни интерес, мир, безбедност, а посебно спољна политика", казала је за телевизију Прва Славица Ђукић Дејановић, која је и функционерка СПС-а.


Упитана о спекулацијама да ће можда СПС изаћи из Владе Србије, Славица Ђукић Дејановић је казала да је Дачић већ изнео информацију о томе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђукић Дејановић: Све је мање жена које рађају


Дачић је недавно за телевизију Н1 казао да је СПС ;поуздан партнер СНС, да са Вучићем има пријатељске односе, да их везује политика за коју се "срчано залаже, можда више и од многих из његове партије". "Ако ми изађемо из Владе, ко ће да га брани", рекао је Дачић за Н1 због чега је реаговала ;функционерка СНС и ;потпредседница Владе Зорана Михајловић поручивши му да та изјава није коректна и да се не секира и не брине за СНС, јер у странци има толико људи који су стали уз Вучића и његову политику по питању Косова.


Упитана за коментар изјаве Зоране Михајловић, Славица Ђукић Дејановић рекла је да се није бавила анализом тих изјава и да верује да обе стране имају своје разлоге за изнете тврдње.


"Зорана вероватно полази од себе и говори колико је и сама привржена председнику", казала је Славица Ђукић Дејановић.


ДЕЈАНОВИЋ: И У СПС ПОДЕЉЕНО О СПОМЕНИКУ МИЛОШЕВИЋУ

Министарка и висока функционерка СПС Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да са Мирјаном Марковић, супругом бившег председника Србије и СРЈ, нема никакву комуникацију, а, што се тиче подизања споменика Слободану Милошевићу, каже да су и међу социјалистима подељена мишљења.

Једни сматрају да то треба урадити одмах, а други да треба сачекати време и историјску оцену:

"Сва она питања која још увек деле грађане, треба да буду остављена за оно време када ће грађани јединствено, а на основу чињеница које добијају од стручњака и историчара, определити један дефинитивни став", рекла је Ђукић Дејановић за ТВ Прва.

Сматра да ће наредна деценија дати неке мало конкретније одговоре него што их сада имамо, на сва, па и на ово питање.

"Ми смо мишљења да у овом тренутку има неупоредиво значајнијих државних питања којима се бавимо, а да то питање, ако нешто сачека и добије позитиван одговор, неће се ништа изгубити", подвукла је Ђукић Дејановић.