Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да он није никад потписао никакав споразум или акт о премештању дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација у Европску унију, већ је то урађено за време Бориса Тадића.

"Никада нисмо никакав споразум, никакав акт о премештању из УН у Европу ми ни потписивали, нити било шта. Било је различитих промена формата, али ни Дачић, ни Ђурић, ни Вучић, ни било ко, никада ништа о промени надлежности или структуре дијалога није потписао. Ништа слично", рекао је председник Србије.

Вучић је, одговарајући на питања новинара након састанка са врхом Војске Србије ко је одговоран за пребацивање дијалога изт УН у оквире ЕУ - он или Борис Тадић, казао да је у септембтру 2010. године Генерална скупштина УН на предлог Бориса Тадића усвојила резолуцију којом је позвала ЕУ да посредује у дијалогу Београда и Приштине.

У марту 2011. године започео је дијалог Тахири - Стефановић, подсетио је Вучић и додао да је први споразум који је потписан 2. децембра 2011. године био споразум о интегрисаном управљању границама.

"Тада су нам довели граничну полицију и царину на Јариње и Брњак, тада је званично успостављена граница између Срба и Срба и тада је север КиМ одвојен од централне Србије",казао је председник Србије и подсетио да у земљи тада нису били ни планирани избори у земљи, нити је СНС била близу власти.