Председник Србије Александар Вучић оценио је, поводом изјаве новоизабраног члана Председништва БиХ Жељка Комшића да је за њега Косово независно, да је понекад боље прећутати и да жели одговорно да гради односе са БиХ.


„Србија жели добру сарадњу са БиХ, и свом тројицом новоизабраних чланова Председништва, са Милорадом Додиком, Шефиком Џаферовићем и Комшићем“, подвукао је он.

Истакао је да неће да користи сваку прилику, чак и када је лака за стицање политичких поена, да одговара на тврдње било кога, иако, истиче, свакако није нарочито срећан због такве изјаве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комшић: За мене је Косово независна држава; Дачић: Провоцира, а није ни ступио на дужност

"Желим да на одговоран начин приступам изградњи односа у региону и односа са БиХ. Боље је понекад прећутати. Мање штете у будућности“, указао је он.

ВУЧИЋ: НЕ БАВИМО СЕ ХРВАТСКОМ

У разговорима са међународним званичницима не говорим о Хрватској, никада то нисам учинио, нити се Србија бави Хрватском.
То је у четвртак у Краљеву изјавио председник Србије Александар Вучић, коментаришући изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића да Србија у Међународној заједници наводно клевеће Хрватску.
- Разговарамо о важним стварима за нашу земљу, а Хрватска и Пленковић ми нису на памети. У животу их нисам поменуо, осим ако ме неко не пита – нагласио је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пленковић: Србија лоше говори о Хрватској, ми одлучно одговарамо

- Србија и Хрватска ће имати добре односе у будућности, једног дана ће то и Пленковић разумети. Не говорим лоше о Хрватима и нисам приметио да се Србија њима бави, мада ми се чини као да су ме тамо уврстили међу кандидате за неке изборе јер имам више насловних страна од њихових политичара.

(Г. Ћ.)