ДЕО опозиције одржао је вечерас протест на платоу код београдског Филозофског факултета, најављен као грађански бунт против насиља, а окупљенима се, иако је била најављена дужа листа говорника, обратио само глумац Бранислав Трифуновић.

Глумица Мирјана Карановић и кошаркашки тренер Душко Вујошевић, који су такође били у плану да говоре, били су присутни на скупу али нису стали за микрофон. Иначе, неке од опозиционих странака, попут ДСС, одбиле су да учествују у протесту управо јер им је била спорна листа говорника.

На протесту није било страначких обележја, а од лидера СзС били су присутни Драган Ђилас са децом, шеф ДС Зоран Лутовац, председник Двери Бошко Обрадовић, лидер Левице Србије Борко Стефановић... Изостао је председник Народне странке Вук Јеремић, јер није у Београду, али су у протесту учествовали његови страначки сарадници Никола Јовановић и Мирослав Алексић. Међу окупљенима су били и глумци Никола Којо и Тихомир Станић, Рада Трајковић...

Након обраћања Трифуновића, који је учесницима скупа поручио да му је “драго што су овде, а не на Твитеру и Фејсбуку”, окупљени су, предвођени добошарима и Ђиласом и Стефановићем, кренули у шетњу до зграде Радио-телевизије Србије. На челу колоне је био развијен транспарнет са натписом “Стоп крвавим кошуљама”, а грађани су носили пароле “Неонаци напредњаци”, “Мајо, Маријане”, “Свом снагом у главу”.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Пензионери са Старог града: Откуд Ђиласу наши бројеви телефон

Испред Дома Народне скупштине протестну шетњу покушао је да омете председник Удружења породица убијених и киднапованих на КиМ Сима Спасић, који је преко мегафона узвикивао “Савез за Србију је зло за Србију”.