Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да би нове мере Приштине могле да буду варница која би цео регион гурнула у провалију и апеловао на међународну заједницу и Албанце да то разумеју.

Прочитајте још:САД НАОРУЖАВАЈУ ПРИШТИНУ: На Косово стигла оклопна возила

Ђурић је рекао и да наоружавање Приштине није нешто на шта може да гледа са благонаклоношћу и симпатијама.

“Сада нам треба деескалација, не нове војске на Косову и још оружја на бурету барута, а још мање нове варнице које би могле да гурну цео регион у провалију”, рекао је Ђурић.

Прочитајте још:Харадинај Србима сад укида и плате?!

Он је навео да би нове мере Приштине могле да буду та варница и да је зато сада време за апел на разум у међународној заједници и међу Албанцима на КиМ. Ђурић је рекао да су мере Приштине непријатељске, да су уперене против мира и стабилности, а да Србија желе мир и сарадњу између Срба и Албанаца.

“Све што смо радили у претходном периоду имало је за циљ да нормализује стање на КиМ, али неко жели ненормално стање”, рекао је Ђурић.

Ђурић је Србима на КиМ поручио да ће Србија бити уз њих, да ће им омогућити да остану тамо и да нико не треба да се игра са њиховом будућношћу и безбедношћу.

ЂУРИЋ: ТЗВ. "КОСОВО" - ЦРНА РУПА ЉУДСКИХ ПРАВА


На Међународни дан људских права указујем на то да је такозвано Косово "црна рупа" у којој не важе основна људска права Срба, Албанаца и других заједница у области економије, политике, слободног протока роба људи и капитала, изјавио је данас директор Канцеларије за косово и Метохију Марко Ђурић.

"Територија на којој постоје политички затвореници, десетине хиљада кућа и станова и хиљаде хектара земље налази се у стању противправне узурпације и чији представници прете сопственим грађанима и народима и државама у окружењу, никада неће постати део међународне заједнице", рекао је Ђурић Танјугу.

Он је, такође, позивао борце за људска права у Србији и широм света да подигну свој глас и на Дан људских права казу НЕ даљем обесправљивању и угњетавању Срба, Горанаца, Бошњака и Рома на КиМ.