ОКО 90.000 грађана у четири општине бираће данас своје представнике у локалним парламентима. Највећу “понуду” бирачи ће имати у Лучанима и Кули, где ће на листићу бити по осам изборних листа.

ЛУЧАНИ - На ванредним изборима у Лучанима право гласа има 16.483 гласача, који ће изабрати 35 одборника за Скупштину општине. Број један на гласачком листићу је листа “Александар Вучић - Зато што волимо Лучане и Драгачево”. Следе листе ПУПС и ПОКС, а број четири су кандидати Савеза за Србију. Пети су радикали, шести СПС, седми ГГ “Један тим”, док је на зачељу листића Палмина Јединствена Србија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Њујорк тајмс: Приштина уз подршку САД пркоси Србији и НАТО: Би-Би-Си: Уједају руку која их храни

Лучани су и једина општина у којој ће учествовати представници тренутно највеће опозиционе групације Савеза за Србију (окупљеног око Драгана Ђиласа). Ова коалиција бојкотује изборе у Кули, Кладову и Дољевцу.


КЛАДОВО - У Кладову се за место у локалном парламенту надмећу четири листе - “Александар Вучић - Зато што волимо Кладово”, СПС-ЈС, ПУПС и СРС. Право гласа има 22.363 грађана.

ДОЉЕВАЦ - За 37 одборничких мандата у Дољевцу данас ће се надметати шест изборних листа - СНС, СПС, ПУПС, СРС, ЈС и ГГ “За демократски Дољевац”. Право гласа има 14.500 грађана.

КУЛА - У Кули ће 32.914 гласача бирати између осам изборних листа. На првом месту је и овде листа коју предводи Александар Вучић. Осим напредњака, на тој листи су и чланови СВМ. Кандидовали су се и СПС, ПОКС, Руска странка, Покрет социјалиста, СРС, ПУПС и ГГ “Критична маса општине Кула”.

ПРАВИЛА

У СВЕ четири општине биралишта ће бити отворена од 7 до 20 часова. И за ове локалне изборе важе иста правила као и за свако друго изјашњавање.