ГРАЂАНИ Куле, Дољевца и Кладова бирали су данас локалну власт, а у Лучанима, где једино учествује опозициона листа Савез за Србију, забележени су озбиљни инциденти, због чега је интервенисала полиција, која је привела мушкарца из Пријепоља.

Инцидент се десио у насељу Котража, на бирачком месту број 25, а полицијској станици Лучани двоје грађана је пријавило да је их приликом доласка на гласање напала непозната особа. Она је потом идентификована, и установљено је да је реч о Б. П. (37), саопштио је данас МУП Србије. О свему је обавештено Основно јавно тужилаштво у Чачку, које је наложило да се осумњичени приведе тужиоцу, а против њега ће бити поднета кривична пријава.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Драгачевци бирају парламент (ФОТО)

Српска напредна странка саопштила је да су присталице Савеза за Србију у току преподнева ометале изборни процес и да је лично Драган Ђилас, један од лидера, наредио разбијање бирачких кутија и уништавање дела изборног материјала у општини Лучани.

- Очигледно је Драгану Ђиласу и његовим силеџијама већ сада јасно да чак и на оним бирачким местима где су очекивали убедљиву победу, таквог резултата неће бити - истиче се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Локалну власт бира 90.000 грађана

Додаје се да је инцидент у Котражи направио најближи сарадник Бошка Обрадовића Борко Пушкић, председник Извршног одбора и члан Председништва Двери из Пријепоља. Заједно са 15 батинаша из Чачка и Пријепоља, саопштава СНС, упао је на бирачко место, где је ударио вратима и повредио грађанку која је стајала у реду за гласање, а после тога је ударио и одгурнуо грађанина на истом бирачком месту.

И У КЛАДОВУ НЕРЕГУЛАРНОСТИ И У КЛАДОВУ, где је до 17 сати на биралишта изашло око 35 одсто грађана са правом гласа, забележене су неправилности, а нестајала је и струја у појединим местима. У СПС су казали да је примећено више џипова београдских регистрација, као и да је њихов потпредседник Општинског одбора Перица Панковић пријавио неправилности на изборним местима, због чега је дао изјаву у полицији.

На те догађаје реаговао је и Савез за Србију, који је саопштио да су само спречавали крађу гласова на бирачком месту 25 у Котражи и да није било насиља.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позвао је данас представнике Републичке изборне комисије да реагују и, ако треба уз помоћ полиције, спрече чланове Савеза за Србију да праве инциденте на локалним изборима у Лучанима.

"Представници Савеза за Србију, међу којима смо препознали људе из Двери, позивали су наше чланове и симпатизере и вршили притисак на њих да не гласају за нашу странку, претећи им и уцењујуци их. Осим што су људе недозвољено звали да изађу на изборе и гласају за СЗС, усред изборне ћутње, правили су инциденте и на бирачким местима и у њиховој околини, покушавајући да утичу на ток гласања и приволе људе да гласају за њих, тврди се у саопштењу.

Изборе у Лучанима пратило је више од 200 посматрача. Посматрачка мисија ЦРТА је на неколико бирачких места забележила неправилности.

ВИШЕ ИНЦИДЕНАТА, НАЈТЕЖИ У ЛУЧАНИМА,ДВЕРИ УПАЛЕ У ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ

Локалне изборе у четири општине обележило је више инцидената, а најтежи је забележен вечерас у Лучанима, када је лидер Двери Бошко Обрадовић са групом партијских сарадника око 19.00 сати упао у полицијску станицу у Гучи.