ПРОТЕСТ грађана и дела опозиције почео је данас, као и претходних недеља, окупљањем на платоу испред Филозофског факултета у Београду. И јуче су се носили транспаренти "Док сви нису слободни, нико није", "Хомофобија је насиље", а потом су се у колони упутили ка згради РТС.

За разлику од претходна два протеста, учесници су уочи овог послали захтеве Радио-телевизији Србије, "да их преброје и чују", сугеришући да треба да посвете више времема извештавању о протесту.

Окупљенима су се обратили глумац Бранислав Трифуновић, карикатуриста Душан Петричић и новинар портала "Жиг инфо" Милан Јовановић, коме је недавно запаљена кућа.

- Пред вама стојим као бескућник, али када видим колико вас има, видим да има наде - рекао је Јовановић. - Нисам у први мах хтео да прихватим позив, јер не припадам ниједној политичкој странци, али сам онда увидео да као грађанин знам шта не ваља.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Протест у Београду: Ђилас и Борко водили шетњу


И Петричић је исказао незадовољство речима: "Протестујем у име својих родитеља који су ме научили да разликујем часно од нечасног." Уместо академика Љубомира Симовића, који је требало да говори, Бранислав Трифуновић прочитао је његову поруку.

Колона, на челу које су били глумац Никола Којо и академик Душан Теодоровић, кретала се од Васине улице ка Македонској, одакле је отишла до РТС и застала неколико минута скандирајући. У колони су се нашли и Борко Стефановић, шеф Народне странке Вук Јеремић са супругом Наташом, професори ФПН Раде Вељановски и Ђорђе Павићевић.