ГОТОВО да нема човека у Србији који се није запитао о чему су више од 20 минута разговарали Путин и Вучић, возећи се од аеродрома до Новог гробља у чуду од аутомобила, специјално израђеном за руског председника. А управо је чувени "аурус сенат", уз нужну причу о политици и односима појединих западних сила према Балкану и Србији, заокупио пажњу двојице државника.

Иако председник Вучић има џентменски обичај да никада не препричава садржај сусрета у четири ока са страним колегама, својим сарадницима је, како нам преносе са Андрићевог венца, испричао занимљив део разговора који се односи управо на Путинову "тврђаву" на точковима.

Прочитајте још - ПУТИН ОДУШЕВЉЕН ПОСЕТОМ СРБИЈИ: Званични Твитер налог руског председника препун утисака из Београда (ФОТО)

- Ово је једини аутомобил у којем могу комотно да исправим ноге и да ми глава не удара у кров - шаљиво је, како нам преносе наши извори, прокоментарисао Вучић, када се сместио поред уваженог госта.

Повела се и "мушка" прича о снази мотора и перформансама возила које је отпорно на нападе из ваздуха, бојне отрове, а може и неколико сати да издржи под водом.

- Мотор и шасија су руске производње, а има и немачких делова - појаснио је Путин Вучићу, препричава наш саговорник.

- Због такве комбинације је то врхунски аутомобил - узвратио је домаћин.

Када је први човек Србије упитао зе тржишну цену ове аутомобилске "звери", руски лидер му је са осмехом одговорио:

- Рачунајте на озбиљан попуст, ако будете хтели да га купите!