БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Кине Чен Бо, која му је уручила писмо председника Си Ђинпинга, у којем кинески лидер Вучићу честита рођендан и, између осталог, каже да придаје велику пажњу односима између две земље.

У честитики се наводи: "Поштовани господине председниче, Поводом Вашег рођендана, дозволите да Вам упутим срдачне честитке и најлепше жеље.

"Односи Кине и Србије имају јак тренд развоја. У току је активна реализација важних договора, које смо постигли на састанку у Пекингу у септембру прошле године. Сарадња наших двеју земаља се продубљује и конкретизује у различим областима", наводи се у честитки.

Како се додаје, придаје велику пажњу односима између Кине и Србије и спреман је да са Вучићем уложи напоре за промовисање Свеобухватног партнерства Кине и Србије, како би постигли још јачи напредак у циљу веће добробити двеју земаља и двају народа.

"Желим Вам добро здравље и пуно успеха", наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић и Репчекова разговарали о сарадњи Србије и Словачке

У разговору да амбасадорком, Вучић је рекао да се темељно припрема за учешће на Другом форуму лидера за међународну сарадњу "Појас и пут", са жељом да и следећа његова посета Кини буде успешна као и претходне.

Он је истакао да Србија потпуно верује у челично пријатељство са Кином.

"Иако је Србија мала по простору који заузима и по броју становника, она је велики пријатељ и поуздан партнер Кине", нагласио је председник Вучић.Он је рекао да се Србија искрено радује успесима Кине на унутрашњем и међународном плану, јер то доноси већи напредак целом свету, као и више правде у светском поретку, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Амбасадорка Чен је рекла да и Кина придаје велики значај стратешком партнерству са Србијом и да је за Кину пријатељство са Србијом дугорочно.

Она је истакла да ће предстојећа посета председника Вучића Пекингу бити још једна прилика да са највишим кинеским руководством размени мишљења о билатералним и глобалним питањима.

Двоје саговорника су размотрили и напредак заједничких пројеката двеју земаља.

Амбасадорка Чен је истакла да Индустријски парк Београд представља највећи потенцијал за сарадњу Србије и Кине у области информационих технологија и вештачке интелигенције.