НАПРЕДЊАЦИ и даље имају стабилну натполовичну подршку међу бирачима, а преко ценсуза би прешло укупно пет странака - показало је последње истраживање агенције "Фактор плус".

Истраживање, спроведено телефоном почетком маја, показало је да СНС има подршку од 55 одсто, што је ниво на којем се, према анкетама "Фактора плус", држе већ месецима.

Релативно стабилну подршку последњих месеци имају и социјалисти и Савез за Србију који се боре за друго место и крећу се око 10 одсто. У мајском истраживању СзС је на другом месту са 10,5 одсто, што је за око један проценат мање него месец раније. СПС је трећи са 9,8 одсто, што је слично подршци коју је за ову странку забележена и у априлском истраживању.

Прочитајте још - "Фактор плус": Уз СНС више од половине бирача

Новитет у истраживању је евентуална коалиција ДСС и СПАС Александра Шапића, о којој се увелико спекулише, а која би добила подршку 6,6 одсто бирача. Изнад цензуса је још и ПСГ (5%), који је оживео, доласком Сергеја Трифуновића и од тада се држи изнад црте. Радикали су испод цензуса са 3,2 одсто и без уласка у неку коалицију у овом тренутку тешко да би ушли у парламент.