Председник Србије Александар Вучић примио је у среду у опроштајну посету шпанског амбасадора Мигела Фуертеса Суареса и том приликом му захвалио на принципијелном ставу Мадрида о непризнавању независности Косова и поручио да ће Србија увек бити искрен пријатељ Шпаније.

Вучић је Суаресу захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Шпаније.

Председник Србије је изразио захвалност Шпанији на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и активној подршци у заштити државних и националних интереса Србије.

Он је истовремено потврдио да Србија поштује територијални интегритет и суверенитет Шпаније.

Прочитајте још - Амбасадор САД на Косову против именовања ратног злочинца за амбасадора

Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније и радује ме висок ниво разумевања и поверења између наших двеју земаља”, истакао је председник Вучић, изразивши уверење да би посета краља Фелипеа Шестог и других шпанских званичника значајно допринела продубљивању односа и ширењу сарадње.

Вучић је, такође, изразио захвалност Шпанији на подршци евроинтеграцијама наше земље.

Амбасадор Фуертес Суарес је честитао председнику Вучићу на успешним реформама, које су довеле до значајног напретка српске економије, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Двојица саговорника су констатовали да у економској сарадњи нису искоришћене све могућности, изразивши наду да ће контакти између српских и шпанских компанија бити интензивнији, посебно по успостављању директних авиолинија између Београда и Мадрида, односно Барселоне.