Академик Душан Теодоровић жестоко је испрозивао лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића поручујући му да практично да не би смео да учествује на било каквим изборима због проблематичног друштва.

- Изборни услови: Кандидати са било које изборне листе не смеју да имају заједничке фотографије из прошлости са Душаном Спасојевићем, Кумом, Петром Панићем Паном и Мишом Бананом - написао је на Твитеру Теодоровић.

Труфуновић се, наиме, фотографисао са бившим радикалом Панићем.

То су после прозивке Теодоровића, исто су учинили и други твитераши, постављајући на тој друштвеној мрежи слику лидера ПСГ са Панићем.

Теодоровић и Трифунивић су наставили свађу после чега су се блокирали.

Подсетимо, није непознато да је Трифуновић хвалио свог старог другара Милорада Улемека Легију, некадашњег комаданта Јединице за специјалне операције, осуђеног на максималних 40 затвора јер је у договору са вођама земунског клана организовао атентат на премијера Зорана Ђинђића.


На опаску академика Душана Теодоровића реаговао је Сергеј Трифуновић питањем: "А, јел' може да се кандидује неко коме је супруга била чланица ЈУЛ-а и потписник подршке злогласном ректору Арсенијевићу у Крагујевцу?"
На одговоре који следе у твировима, где се пита да ли везано за изборна правила важи и фотографисање са Легијом, где се алудира на Трифоновићева познанства, Трфифуновић је кратко одговорио:
"Мхммм, требало би да обавите ипак унутрашњи дијалог у оквиру "Самоодбране", са овим условима."