Даниел Сервер, професор Универзитета Џон Хопкинс у Вашингтону, не види ни један једини разлог због којег би Приштина требало да жури с наставком дијалога са Београдом и истиче да би најпре требало изабрати нову владу, након што је Рамуш Харадинај поднео неопозиву оставку.

Реагујући на заједничко писмо које су Београду и Приштини у уторак упутиле владе пет земаља Квинте, којим се тражи хитно поновно покретање дијалога, Сервер за приштинску Газету Експрес каже да Приштина не треба да жури.

"Косово је у лошем стању са премијером, који је поднео оставку и председником, чији мандат се ближи крају", рекао је Сервер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DAČIĆ: Šta god da se desi Srbi su krivi, nemamo nikakve informacije o napadu u Danskoj; Prištini ne odgovara Trampov stav

Он сматра да Косово најпре треба да добије нову владу и јасну платформу за дијалог.

"Наравно да Косово треба да има нову владу и јасну платформу за дијалог и односима са Србијом пре него што ти разговори поново буду настављени", каже Сервер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Server polemiše s Dačićem: Milošević najveći neprijatelj Srbije; Dačić: Demokrate u SAD moraju da pridobiju Srbe

Еџпрес констатује да се у саопштењу земаља Квинте не помињу ни ванредни парламентарни избори ни нова влада, али да они желе да дијалог буде настављен без одлагања.