Потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић одбацио је данас као неосноване и одраз немоћи пред истином и правдом тврдње тзв. министарства спољних послова приштинских институција да су фалсификоване ноте о повлачењу признања независности Косова.

"Услед све мање подршке ментора, такозване приштинске власти доживљавају политички крах на сваком кораку и полако губе компас.

Очигледно је да изјава да су "ноте о повлачењу признања фалсификоване" представља одраз унутарполитичких прилика и да су у контексту предстојећих избора на Косову и Метохији. Али јасно је и да представља одраз немоћи јер губе борбу против истине и правде", навео је Милићевић у изјави за јавност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Dačić otkrio kakve pritiske trpe zemlje koje povuku priznanje Kosova

Он је оценио да је "крајње лицемерно и незамисливо да криминалци и злочинци говоре о фалсификовању, миту и криминалним аферама".

"Када немају о чему, они говоре о прошлости. Крвници имају смелости да говоре о злочинима које су починили на простору Косова и Метохије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DAČIĆ NAJAVIO: Očekujem da će uskoro još jedna zemlja da povuče priznanje tzv. Kosova

Жртве свих злочина и етничког чишћења су Срби. Ко је протерао преко 230.000 Срба? Колико их данас живи на простору Косова и Метохије, колико њих не може да се врати својим домовима", упитао је Милићевић.

Потпредседник српског парламента, иначе високи званчник Социјалистичке партије Србије, додао је да ће без обзира на противљење, лажи и тужакање Приштине код својих ментора, Србија наставити своју дипломатску активност.

"Истина и правда су наше једино оружје у борби за одбрану националних интереса које је допринело да све више земаља размотри и повуче одлуку о признању једнострано проглашене државе Косово... Србија ће доћи до свог циља, а то је да мање од пола држава чланица УН признаје ту квази државу", истакао је Милићевић.