Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су разни страни представници протеклих дана по различитим кафанама и канцеларијама нудили и давали новац Србима који би требало да се кандидују против Српске листе на Косову и Метохији и поручио да ће такве активности само додатно да уједине Србе.


"Само нека наставе да раде против Српске листе, то ће Србе да уједини додатно", рекао је он и додао да су неки од њих и из земаља окружења, које се, иначе, приказују као велики пријатељи Србије.


Он је то рекао на питање новинара о твиту Вука Јеремића поводом тога што ће се партија убијеног Оливера Ивановића наћи на листи кандидата Српске листе.


Вучић је истакао да је за њега вазно да Срби на КиМ буду што више уједињени.


Стога, каже, честита онима који су покушавали да потплате Србе који би се кандидовали против Српске листе, што је, како наводи, делимично и документовано, јер ће то наш народ још више ујединити.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Српска листа: Рада Трајковић злоупотеребљава име Ивановића


Изразио је уверење да ће Српска листа на изборима на Косову однети победу.


Указао је и да се данас одржавају избори у Медвеђи, те позвао гласаче да изађу на гласачка места.


На додатно питање чије интересе штити Јеремић, Вучић је одговорио да је то јасно из чињенице да неко прима новац од стране амбасаде и не одговори за шта је примио 200.000 евра:


Да ли вам је икада ико објаснио што је примио те паре директно на рачун“, запитао је.


На коментар да је то посао Тужилаштва, рекао је:


"Пустите то да ли тужиоци раде или не раде. Мислим да не раде, али није моје да вршим притисак. Како страна амбасада пребацује 200.000 евра једном човеку да не одговара интересима те, већ друге земље. Да пребацују новац не ''танте за кукурику'', већ ''танте за танте''. То се ради...", констатовао је он.ПОСТОЈИ САМО ЈЕДНА ИСТИНА,А ХРВАТИ НЕК "НЕГУЈУ" СВОЈУ


Наши кадети и питомци и у Матхаузен иду у нашим униформама, и никоме нису сметали, али, сметају у Јасеновцу, рекао је данас председник Александар Вучић поводом коментара из Хрватске после забране уласка делегације Војсне академије и додао да постоји једна, једина истина, а Хрватска нека "негује" своје истине.


Он је потврдио је да је полицијска станица у Новској била много раније обавештена о посети делегације Војске Србије, али је рекао да не жели да детаљније улази у коментаре хрватског врха који су уследили.


"Наши дечаци, питомци и кадети у Маутхаузен иду у нашим униформама, и никоме нису сметали у Маутхаузену. Видим да сметају у Јасеновцу. Али знате та деца су рекла "ми ћемо оставити униформе, ићи ћемо у цивилу сви само да одамо поцаст јасеновацким зртвама. Они су рекли "ви данас ''нећете ући". Даље нећу да аулазим у то", рекао је Вучић новинарима у Тителу после војне вежбе.


Не види, каже, да је у униформи српског војника било увреде:


"Није то била усташка униформа, која је тамо правила злоцине, али, заборавите, нека они раде свој посао и имају своје истине, а ми ћемо да говоримо о једној, јединој истини".


Јучерасњи одговор био је најбољи који је могићи дати, напоменуо је Вучић.


"Не мислим да је далеко дан када ће нам неко говорити - питање је да ли је неко у Јасеновцу уопсте страдао", напоменуо је он.


Зато се, казе, са Милорадом Додиком договорио да изграде меморијални центар у Доњој Градини.