ПОСЛАНИК ПУПС Борисав Ковачевић негодовао је у четвртак, током полемике о законима из области образовања у Скупштини, што председавајући дозвољавају да парламентарци говоре мимо дневног реда алудирајући на Марка Атлагића (СНС) који из дана у дан критикује поједине професоре и лидере опозиције.

"Пупсовац" је истакао да је садржајно сагласан са Атлагићем, али да је недопустиво три дана говорити од речи до речи исту ствар, а да они који воде седницу не реагују.

Шеф посланичког клуба СНС Александар Мартиновић рекао је да разуме дискусију ПУПС-а пошто "никога од њих не напада ни Драган Ђилас ни Бошко Обрадовић ни Вук Јеремић, већ је на удару Александар Вучић и СНС":

Прочитајте још - ВУЧИЋЕВА ЧИСТКА У СНС: Остаће само 1 министар од садашњих

- Поносан сам што је у нашим редовима Атлагић који се бори да објасни о каквим се људима ради, који себе сматрају српском интелектуалном елитом, а за нас кажу да смо незналице, крезуби, сендвичари, ботови.

Додао је и да не чује да партнери бране Вучића, а "ваш министар у Влади седи захваљујући Вучићу":

- Он ће поново добити изборе и омогућити и онима којима смета Атлагић да седе у Скупштини и Влади.

Иначе, Одбор за административна питања усвојио је у четвртак ребаланс скупштинског буџета, чиме ће са 2.485.079.000 бити повећан на 2.521.628.000 динара. Промена се односи на јубиларне награде, минули рад и солидарну помоћ, као и увећање основице за обрачун плата од исплате за новембар.