НЕМА мира у Бакира. Таман када се помислило да ће овај политички пензионер отићи у мировину и, како је најавио, у ђул башту, цвеће да бере са својом ханумом, Бакир Изетбеговић се активирао преко своје странке.

На конгресу бошњачке Странке демократске акције, усвојена је њена политичка декларација. У њој се, између осталог, наводи да ће се СДА залагати за Републику БиХ, без ентитета, као и за укидање српског језика и увођење босанског.

Та његова прича о исламској држави, коју је до смрти прижељкивао и његов рахметли бабо Алија, говори о класичном шеријату. А шериф од шеријата био би, наравно, Бакир.

Преварио се несрећни Бакир. Е, има Републике Српске и српског народа и биће га још више, као што рече српски члан Председништва БиХ. Иначе, само постојање Републике Српске, као и њене границе, гарантовани су текстом Дејтонског споразума, потписаног 1995. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бакир брани злочинце и вређа жртве


Несхватљиво је да се СДА у својој Декларацији залаже за људска права и слободе, а у исто време промовише увођење такозваног босанског језика као заједничког идентитета свих грађана БиХ. Ваља знати и запамтити да српски народ нема проблема са својим идентитетом, и да је језик којим говори српски.

Одакле сви ови Бакирови немири? Вероватно не може да се помири са чињеницом да није више на власти у трочланом Председништву БиХ. Па сатисфакцију проналази у својој партији. Након што је поново изабран за лидера СДА, на конгресу странке Бакир је бранио злочинце и вређао наше жртве.

И пре тога из Дрвара, не само њему, српско и руководство РС је поручило: Не дамо никоме да од српског народа прави кривце за нешто за шта никада није био крив. Из историје знамо како је пропао десант на Дрвар. Исто тако, много деценија касније, пропашће и Бакиров "удар": Декларацијом на Републику Српску!