Заменик градоначелника Горан Весић поднео је данас кривичну пријаву против лидера СзС Драгана Ђиласа и члана општинског већа Стари град Бранка Миљуша због више кривичних дела, а након што се група присталица СзС у недељу окупила испред стана у којем Весић живи с породицом.

Гостујући у емисији "Фокус" на О2 телевизији, Весић је објаснио да је пријаву поднео због насилничког понашања и угрожавања сигурности, а против Драгана Ђиласа и због подстрекавања, пошто је он, како каже, био организатор тог окупљања.

Како каже, тражио је од МУП и БИА у тој кривичној пријави да се утврди идентитет и осталих који су у томе учествовали да би знао против кога ће даље водити поступак.

Прочитајте још - Весић: Ђилас се обогатио на власти


Весић је навео да су му чланови породице јавили да је Драган Ђилас испред њихове куће послао групу хулигана, коју је предводио Бранко Миљуш, који је, подсећа заменик градоначленика, својевремено правио своје акције испред просторија дневног листа "Информер".

Група присталица Савеза за Србију у недељу се поново окупила испред куће у којој живи заменик градоначелника, са транспарентима против градске власти и посебно Весића.

Иста група, предвођена Миљушом, била је и прошле недеље пред Весићевом кућом, а Весић је тада затражио од Ђиласа да одговори да ли је он организовао њихов долазак на његову адресу.