Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић рекао је да се лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас придружио синхронизованим нападима на Српску листу, и то, како наводи, чини у корист самопроглашеног Косова и спонзора једнострано проглашене косовске независности.


"Подсетићу још једном, Рада Трајковић, коју је Ђилас именовао за одговорно лице свог Савеза за Косово, данас је на изборној листи "Слобода" Ненада Рашића, који тражи од Албанаца да му помогну да победи "монструма" Српску листу и ојача "најмлађу државу на свету"", навео је Ђурић у саопштењу.


Он је указао да су Ђилас и Рашић део једне исте интересне групе која, како каже, по нечијем налогу настоји да по сваку цену уклони Србију и њен утицај са Косова и Метохије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Спот Рашића биће алиби за крађу српских гласова


"Тајкун Ђилас, који је у црно завио и Београђане и Србију богатећи се на власти као неки деспот, данас је сазвао новинаре да би им указао на то да је Српска листа 2017. разговарала са Беџетом Пацолијем, и боље да је измислио неки повод за блаћење Српске листе него што вређа интелигенцију грађана", истакао је Ђурић.


Он је оценио да је Ђилас само показао да му његови ментори не дозвољавају да се крије иза Раде Трајковић, већ да од њега захтевају "да и својеручно зарије нож у леђа јединству српског народа на Косову и Метохији".


Ђурић оцењује да су се Ђилас и његов СзС данас још једном јавно легитимисали као мрзитељи Србије и сопственог народа.