Председник Србије Александар Вучић поновио рекао је да нема одлагања редовних парламентарних избора, и да ће бити одржани онако како то налажу Устав и закон.


"Да одложимо изборе шест бар шест месеци, па да изађем пред народ и кажем: 'Заводим дикатруру, уместо редовних избора после четири године, сад нећете да имате изборе, зато што се ови нису баш спремили онолико колико треба, па још шест месеци ми да владамо противуставно и противзаконито, да би се они тих шест месеци спремили'", рекао је Вучић на питање новинара како види предлог Владимира Гоатија да изборе треба одложити бар за шест месеци, да би се избегао бојкот.


Додао је да је чуо да опозиција штрајкује да би избори били раније, али не и да штрајкује да би били касније.


"За све сам чуо, само за то нисам. И да се за то залажем ја, да бих остао дуже на власти, можда бих то разумео, али да се за то залажу они који хоће да нас смене - ја ту врсу лудила нити могу да разумем, нити могу да слушам. Избори ће бити кад то каже Устав Србије и закон, а наш народ је увео демократију и сваке четири године су избори, а за председника сваких пет година", рекао је Вучић.


Додао је да избори могу да буду раније, ванредни.


"Али, касније - да неко влада без воље народа, док сам на власти у Србији то се неће догодити. Кад они владају могу да кажу - никад више нема избора, свашта може", рекао је Вучић и додао да опозицији није стало до демократије ни основних демократских принципа.


Изгледа све може да се погази само ако су њихови интереси у питању, приметио је он.


"Не може. Избори на време, народ нека каже свој суд. Они ако хоће да изађу на изборе - хоће, ако неће - немој да излазите на изборе, нико се нарочито не секира, ни због једног, ни због другог. Дај да радимо, људе овде много више интересује фабрика него било какве њихове налепнице и народ им то каже", закључио је Вучић који борави у Куршумлији у склопу кампање "Будућност Србије".ВУЧИЋ ОЧЕКУЈЕ ПОВОЉАН ИСХОД СКУПШТИНЕ ИНТЕРПОЛА У ЧИЛЕУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, у сусрет предстојећој Генералној скупштини Интерпола, на којој ће се поново одлучивати о захтеву Приштине за чланство, да је било много притисака, али да очекује да ће исход бити повољан за Србију.

На питање новинара како коментарише то што су приштински медији пренели да је Приштина од међународне заједнице добила поруку да ће на том састанку доживети "спектакуларан неуспех", Вучић је рекао:

"Они су опет очекивали велику подршку, било је много притисака, видели сте да су и неки наши фаворити под знацима навода негде лутали. Са две земље имамо проблем, од којих то нисмо очекивали, али, добро сад", рекао је Вучић.

"Свеједно, ја не волим те тактичке победе, ја волим да стратешки размишљамо. Али, ако ме то питате, наравно, Србија побеђује", нагласио је председник.

Приштински лист Коха диторе пише да су тамошњи званичници добили поруку из међународне заједнице да ове године неће успети да се придруже Међународној полицијској организацији (Интерпол), али да због инсистирања премијера у оставци Рамуша Харадинаја до сада нису повукли пријаву.

Лист наводи да им је један од Харадинајевих заменика рекао да ће Хардинајева тврдоглавост "коштати Косово спектакуларног неуспеха".


ВУЧИЋ: БОШКО И НАЛЕПНИЦЕ - КАМПАЊА ИЗ 70-ТИХ ПРОШЛОГ ВЕКА


Председник Александар Вучић рекао је да не разуме неке потезе својих политичких противника, попут акције Бошка Обрадовића, када је на зграду општине Горњи Милановац покушао да залепи налепницу "Бојкот", што је, каже, ниво политичке кампање "из 1974/5. године".


На питање у вези са вербалним инцидентом, који се том приликом догодио, Вучић је рекао да честита портиру на томе што је Обрадовићу у лице рекао оно што људи иначе мисле о њему.


"Ваљда су се изненадили што је постојао неко довољно харабар, и честитам том човеку, да правим именом назове примитивце који су хтели да наруже опшитну. Хвала му што је штитио државну имовину и достојанство грађана Горњег Милановца", рекао је Вучић новинарима.


Како је додао, онима који се тако понашају понекад је потребно у лице рећи шта људи мисле.


Он је одбацио критике на рачун рестаурације споменика "Победник" и сумње у квалитет радова, наводећи да је неко морао да уради све оно што претходна власт није током 12 година мандата.


Он је, новинарима у Куршумлији, рекао да је сам био очајан када је видео колико је зуб времена нагризао споменик, али и колико смо сами били непажљиви према њему и колико је "метака из шенлучења" зваршило у њему.


"Али, као што је неко морао да обнови Карађорђеву, Топличин, Обилићев, Косанчићев венац, цео град, све што они нису за 12 година, тако је морао и симбол Београда. Као што је неко морао да отвори Народни музеј, Музеј савремене уметности, или да од мочваре направи најексклузивније место у Београду", рекао је Вучић.


"Али, не могу претерано тиме да се бавим, важније ми је како да људима из сиромашнијих делова Србије да помгонем".


ПРЕДСЕДНИК АПЕЛОВАО НА ТАКСИСТЕ ДА НЕ ИДУ У РАДИКАЛИЗАЦИЈУПредседник Александар Вучић замолио је таксисте, који су најавилу радикализацију протеста од понедељка, да то не чине, јер то, како је рекао, ничему не води.


"Молим таксисте да не проводе никаву радикалзиацију. Спремни смо да разговарамо, да видимо да пронађемо решење, али их молим да не раде то, јер то ничему не води", рекао је Вучић новинарима у Куршумлији.


То, каже, говори не са са позиције некога позиције да може да одређује нешто, већ је то његова молба.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Помоћ пољопривредницима да чувају свој праг; "Косовски" додатак за четири најсиромашнија округа (ВИДЕО)


"Зна се шта је оно што држава може и сме, а шта не сме да допусти", нагласио је председник.


Један од представника таксиста Александар Бијелић најавио је јуче да ће њихови чланови од понедељка радикализовати протесте, који ће следеће недеље трајати од 14 до 17 сати и обухватиће и Газелу и Славију, уз тврдњу да су за то добили дозволе.


МУП је на то узвратило упозорењем да никоме неће дозволити да блокира ауто-пут.