ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио се данас, уочи почетка седнице Генералне скупштине Интерпола у Чилеу, свима који поштују територијални интегритет Републике Србије. Он је упозорио да би евентуални пријем такозваног Косова у Интерпол имао далекосежне последице и угрозио борбу против криминала у светским оквирима.


Прочитајте још: Стефановић и Дуан: Кина подржава борбу да тзв.Косово не уђе у Интерпол

На дневном реду седнице Генералне скупштине Интерпола, која почиње данас и трајаће до петка, биће разматран захтев лажне државе Косово у ту међународну полицијску организацију. Стефановић предводи српску делацију која ће дати све од себе да и ове године овај захтев буде одбијен. Почетак седнице делегате Интерпола очекује се за свега неколико сати.


Прочитајте још: АЛТЕРНАТИВА ЗА НЕМАЧКУ УЗ СРБИЈУ: Поносни смо на вас што је 13 земаља повукло признање Косова; Независност незаконита као и НАТО бомбардовање

Овогодишње заседање Интерпола одржава се у Сантјагу у Чилеу, где су у току завршне припреме за овај велики полицијски скуп.

Стефановић је рано јутро у Чилеу разговарао са Дакијем Дуаном, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола, о аргументима Републике Србије против пријема такозваног Косова у Интерпол и истакао да се нада да политика неће заменити полицијски рад. Шеф кинеске делегације Даки Дуан потврдио је подршку Народне Републике Кине територијалном интегритету Републике Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол.