Косовска Централана изборна комисија почела је верификацију гласачких листића пристиглих из централне Србије. Према сазнањима “Новости” двадесет и пет особа албанске националности које су укључене у процедуру провере докумената односно коверти са гласовима, због наводне предострожности, имају на себи беле заштитне комбинезоне са маскама.


- Просторија у којој је око 3.700 гласова из централне Србије отворена је нешто пре десет сати а осим чланова ЦИК-а који врше проверу докумената из коверти у којима су гласови и копије идентификационог документа налазе се и форензичари - сазнају “Новости “ из изора ЦИК-а док читав процес надгледају и српски члан Цика Стеван Веселиновић као и два српска посматрача.

Иначе, пре десетак дана прекинуто је бројање гласова из централне Србије јер су чланови ЦИК-а који су бројали гласове наводно осећали симптоме свраба и алергије. Иако је њих дванаесторо затражило помоћ у приштинском КБЦ из ове установе истакли су да немају симптоме тровања због чега су после пар дана праћења њиховог здравственог стања отпуштени из болнице. Истовремено, 470 коверти са гласовима из центрлане Србије послати су према наводима ЦИК-а на експертизу у неку од неутралних европских земаља, али из ЦИК-а нису желели да саопште у којој земљи се раде лабораторијске анализе коверти што међу српским политичким представницима са КиМ изазива сумњу да су коверте уошште и слате на неку анализу већ да је читав случај изрежиран са намером да се умањи број гласова које је добила Српска листа коју подржава Влада Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРПСКА ЛИСТА КАЖЊЕНА СА 30.000 ЕВРА: Приштинском ЦИК-у смета представљање Космета као дела Србије


Иначе, поводом наставка фарсе од астране албанских чланова ЦИК-а како је оцењују Срби са Космета, али и већи део чак и албанске јавности, огласила се и Српска листа.