Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да му је драго што су сви могли да виде ко заиста стоји иза паљења књиге заменика градоначелника Горана Весића, након што су се у појединим медијима појавили снимци инцидента током промоције те књиге.

Вучић је навео да надлежни органи имају имена починилаца, а да је сада на тужилаштву одлука да ли ће да покрене поступак.

Одговарајући на питање новинара у Бриселу да прокоментарише то што се појавио снимак у медијима, а који даје "нешто другацију слику" о инциденту, будући да је део опозиције спекулисао да иза паљења књиге стоји његова странка, Вучић је рекао да је био запрепашћен што су неки људи, па и бар двојица до чијег је мишљења држао, поверовали у те лажи.

"Мени је то било смешно, ја сам истог секунда знао и на недвосмислен начин сам рекао", пренео је Вучић.

Приметио је да није први пут да се напредњаци оптужују на такав начин.

"Када смо показали вешала на протесту, рекли су да смо их ми убацили. А, када се испоставило да их је носио потпредседник Двери рекли су - ''па, добро шалили смо се, али није много важно''. Онда су рекли да је претучен њихов активиста на Тргу, који је обављао страначки задатак, па се испоставило да је он напао старијег човека, који му је затим узвратио. Сваки пут су се трудили са тим подвалама и триковима...", рекао је Вучић.

Он је навео да надлежни органи имају сва имена, а да је друга ствар да ли ће тужилаштво да покрене поступак или неће.

"Драго ми је да су људи могли да виде ко заиста стоји иза тога", рекао је Вучић.

Додао је да се никада у Србији нису дешавале ствари попут оних за време промоције књиге.

"Паљење књига, јурњава за возачем неког функционера кроз у гаражу... то никад у Србији није било. То није било ни у време када је било изузетно тешко, у време Милана Стојадиновића, пре Другог светског рата... То су застрашујуће ствари", рекао је Вучић.

Додао је да је он сам можда стар, али да воли књиге и не разуме људе који иду негде са задатком да спале књиге, а случај са Весићевом књигом је, каже, очигледно био задатак.

"Јер, ко пали књиге, њему животи људи сутра ништа неће значити. Немојте да буде да то нисам рекао или да сам можда касно то изговорио, па ће неки да се сете за 10 година", рекао је Вучић.

Додао је да му је драго што се види да ништа не може да се сакрије и што су неки мисли да су много паметни и да ће лако моћи да избегну суд јавности.

"На народу је да то оцени. Плашим се да то није крај лудилу и рационоланим потезима. Али, важно хе да огромна већина градхана остане минра и да верује у рад државних органа", рекао је Вучић.