УСПЕШНИ су, али брину и о другима. Тако послује Tarkett из Бачке Паланке. То је и главни разлог што су се нашли међу овогодишњим добитницима престижне награде Привредне коморе Србије за друштвено одговорно пословање "Ђорђе Вајферт".

Компанија Tarkett заузима лидерску позицију у индустрији подних облога и иновативних решења за спортске терене. У Србији послује од 2002. године, када је успостављена стратешка сарадња са компанијом "Синтелон". У четири фабрике на индустријској локацији у Бачкој Паланци производи се широк асортиман винил подних облога, паркета, текстилних подова и спортске траве, а највећи део производње пласира се на инострана тржишта источне, југоисточне и централне Европе. Производи компаније из Бачке Паланке уврштени су и у велике инфраструктурне пројекте у земљи као што су "Београд на води", Пупинова палата, Вождове капије или Клинички центар Ниш.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Намештај за Балкан, Русе и Европљане

Мирослав Окука, генерални директор компаније каже да награда валоризује амбицију компаније да буде поуздан партнер клијентима, пожељан послодавац запосленима и одговоран пословни систем у свим аспектима.

- Признање је резултат континуиране посвећености Tarkett тимова и додатно нас подстиче да унапређујемо програм одрживог пословања, јер је пословни развој могућ само онда када се са компанијом развија и заједница која је са њом повезана - истиче Мирослав Окука. - Највиши глобални стандарди Tarkett у погледу одрживог развоја пренети су и на локални оквир - одговоран однос према животној средини и развој одрживих решења, која доприносе квалитету ваздуха и здрављу људи, у нашој компанији су приоритет. Tarkett подови не садрже фталате, имају ниску емисију испарљивих једињења, а у производњи користимо сировине које су оцењене као добре са аспекта утицаја на здравље људи и окружење.

Указујући на ангажованост компаније у локалној заједници и посвећеност која је препозната наградом "Ђорђе Вајферт", директор Окука посебно указује на програм подршке локалној заједници назван Tarkett Cares у оквиру ког је до сада створено много нових вредности за локално окружење.

Директор Окука потписује донацију Галерији Матице српске

- Поклоном вредне уметничке колекције Галерији Матице српске, 83 ремек дела српске ликовне уметности трајно су остала део нашег наслеђа. Подршком кајакашком клубу Tarkett исказана је посвећеност здравим вредностима - додаје Окука. - У бројним волонтерским кампањама Tarkett тимови ширили су своја знања о екологији, утицали на развој културе безбедности и етичког понашања на интернету и друштвеним мрежама, а донирани су и рачунари за информатичке кабинете у свим основним школама у Бачкој Паланци. За опремање учионица у школама и вртићима донирано је више од 2.000 метара подних облога које се инсталиране у волонтерским акцијама запослених. Компанија је била партнер "Фондације Новак Ђоковић" приликом опремања вртића "Колибри" у Мачванском Прњавору, где су инсталацију подова волонтерски подржали и наши пословни партнери. Више од 100 запослених посветило је у овом пројекту више од 500 сати волонтерског рада, делећи своје знање, време и таленте за добробит локалне заједнице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Уз помоћ науке лакше је и привреди

Tarkett Cares акције и волонтерско ангажовање тимова у Србији у оквиру тог програма промовисане су као изузетан пример и од стране централе компаније у Паризу, у оквиру целокупне Tarkett grupe.


ПОДСТРЕК ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНОМ ПОСЛОВАЊУ

НАЧИН на који у Tarkett-у поимамо друштвену одговорност идентичан је концепту који промовише Привредна комора Србије у ком друштвена одговорност долази као спој више пословних аспеката: запослени, животна средина, тржиште и локална заједница - објашњава генерални директор Мирослав Окука. - Комора је кроз избор најбољих компанија и различите едукативне сесије значајно утицала на развој свести о друштвено одговорном пословању у нашем окружењу. Имајући у виду да је посвећеност одрживом развоју стратешки стуб који опредељује наше пословне и развојне планове, евалуација и стручна подршка ПКС веома је важна за даље унапређење наших активности.