Снажно невреме праћено јаком кишом, градом и грмљавином захватило је у поподневним сатима Пријепоље и околину.


Град величине кликера, падао је скоро 20 минута у деловима Коловрата, Велике Жупе, Каћева и причинио знатну материјалну штету на воћњацима и пољопривредним усевима.


Невреме је без електричне енергије оставило више од 10 хиљада потрошача у овој општини, укључујући и оне из самог градског језгра.


Прочитајте још: ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО СРБИЈУ: Град "покосио" Прибој и Тополу, стигао до Пријепоља, ледено доба у Ужицу (ВИДЕО / ФОТО)


Грмљавина, град и јака киша у граду на Лиму почели су око 18.30 часова. За кратко време невреме је десетковао пољопривредне усеве, а због квара на енергетској мрежи без струје су остали потрошачи из Пријепоља са околином, затим Коловрата, Велике Жупе, Ивања, Седобра, Виницке, Каћева.Велике количине падавина за тили час напунили су кишне колекторе што је у знатној мери успорило саобраћај на подручију Коловрата.


Екипе Електродистрибуције налазе се на терену и раде на отклањању кварова.


УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: И У НАРЕДНА ДВА САТА КИША, ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА


На подручју Војводине, Београда, јужне и југозападне Србије и у наредна два сата биће облачно и нестабилно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, објавио је РХМЗ.

У Београду је нешто после 17 сати почела да пада киша, а у појединим деловима града било је јачег невремена због чега је на неким улицама било више воде.

Републички хидрометеролошки завод издао је раније упозорење, за данас и сутра, на јаке пљускове, грмљавину и локалну појаву града, у северним и западним деловима земље, као и на територији града Београда.

Како се наводи на сајту РХМЗ-а, данас и сутра, нас очекује нестабилно време са локалном појавом пљускова и грмљавином, које ће данас бити интензивније у северним и западним деловима земље, као и на територији града Београда.

За сутра, РХМЗ предвиђа интензивније пљускове и грмљавину у централним и јужним крајевима земље, где се очекују и временске непогоде, у оквиру којих 20 до 30 литара кише у кратком временском периоду, град и олујни ветар.

Због најављених непогода РХМЗ је за данас издао наранџасти метеоаларм за северне и западне делове Србије, односно за Бачку, Банат, Срем, Београд и Западну Србију, а у остатку земље, за који је данас издат жути метеоларм, у уторак ће такође бити наранџасти.