ХУМАНИТАРНА утакмица "ОФК за живот", у организацији ОФК Београда и Хуманитарне организације "Заједно за живот" Јована Симића, одиграће се у среду вече на Омладинском стадиону у Београду. У 18 часова, на терен ће изаћи четрдесетак најпознатијих играча "романтичара са Карабурме", међу њима и легенде Стојан Вукашиновић, Гордан Петрић, Марко Баша, Александар Симић, Бојан Шаранов, Милош Бајалица... Тако ће са публиком дати допринос акцији прикупљања средстава за лечење тешко оболеле деце, али и на својеврстан начин обележити 108. рођендан клуба.

- Гледаоци ће карте плаћати слањем СМС поруке на број 8495, што их аутоматски чини донаторима Фонда за помоћ при лечењу деце који је покренула Хуманитарна организација "Заједно за живот" - каже Јован Симић. - Осим посетилаца, на овај број поруку могу да пошаљу и грађани Србије. Сав прикупљени новац биће увек доступан за лечење најмлађих. Родитељи могу увек да нам се обрате за преусмеравање средстава.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: Сергеј пева за лечење мале Магдалене


"Заједно за живот" јединствена је хуманитарна организација у овом делу Европе, која приређивањем великих спортских догађаја и утакмица сакупља средства за помоћ лечењу тешко оболеле деце, али и њиховим породицама. За свој хуманитарни рад, Јован Симић је добио плакету "Новости" за "Најплеменитији подвиг".

ПОДСТИЦАЈ

ОДАВНО желим да организујем овако велики хуманитарни меч на стадиону ОФК Београда - каже Симић. - Не сумњам да ћемо на терену гледати много асова који су златним словима уписани у анале југословенског и српског фудбала. Верујем да ће и хуманитарни аспект ове утакмице подстаћи људе да дођу на Омладински стадион.