БАЊАЛУКА - Саша Видовић (35), из Бијељине, и Александар Булатовић (31), из Источне Илиџе, негирали су кривицу по оптужници за убиство Мирослава Лазаревића (32), који је 16. октобра прошле године изрешетан у Источном Новом Сарајеву.

Обојица су кривицу негирала пред Окружним судом у Бањалуци, а почетак суђења биће заказан у року од месец дана. Оптужницом се Видовић и Булатовић терете за тешко убиство, изазивање опште опасности, недозвољену производњу и промет оружја и крађу возила.

Републичко тужилаштво РС их терети да су припремили и организовали убиство Лазаревића. Док се "голфом 7" возио кроз Београдску улицу, убице су Лазаревића пресреле украденим теренцем "BMW X5" и према њему испалиле 24 хица из аутоматске пушке. Лазаревић је погођен са више хитаца и на месту је остао мртав.

- Оптужени су побегли према Сарајеву и потом, поред зграде у Алеји липа, запалили "BMW X5". У возилу су оставили пушку и два оквира пуна метака, који су изгорели. Услед пламена, 26 метака се активирало, чиме су угрозили животе девојака које су биле у стану у приземљу зграде. Од пламена су попуцали прозори и изгорела је столарија на соби стана Јасмина Ћ. и оштећена су врата на гаражи Неџада К. - наводи се у оптужници.

После паљевине, пешке су наставили да беже, али су их грађани приметили и то дојавили полицији, која их је пронашла и ухапсила. Током бекства, Видовић је са себе скинуо одећу и бацио је, па је ухапшен у доњем вешу, док је његова тренерка пронађена у оближњем контејнеру. Ногавице на тренерци су нагореле, а у џепу је пронађен и упаљач.

САШУ АНГАЖОВАЛИ "ШКАЉАРЦИ"?

ПРОТИВ Саше Видовића и МУП Србије је поднео кривичну пријаву због сумње да је учествовао у покушају убиства Слободана Кашћелана и његовог телохранитеља у Новом Саду. Тај злочин означен је као наставак обрачуна између "шкаљарског" и "кавачког" клана. Сумња се да су Видовића ангажовали "шкаљарци", а није искључено и да је био умешан у више нерасветљених ликвидација.