САША Видовић (36) из Бијељине осуђен је на 20, а Александар Булатовић (31) из Источне Илиџе на 19 година затвора због убиства Мирослава Лазаревића (32), који је изрешетан 16. октобра 2016. године у Источном Новом Сарајеву.

Прочитајте још: СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО МИРОСЛАВА ЛАЗАРЕВИЋА: На тренерци откривен ДНК

Изрицању пресуде претходила је права драма јер је пре уласка оптужених у судницу, на телефонску централу суда упућена анонимна дојава о бомби. Судница, као и комплетна зграда суда су евакуисани, а противдиверзионим прегледом је утврђено да се радило о лажној узбуни. Цео дан суд је био под великим мерама обезбеђења, а након дојаве о бомби те мере су утростручене. Напетост се осећала на сваком кораку, а током изрицања пресуде полиција је чак блокирала саобраћај у улици у којој се суд налази. Незванично сазнајемо да су у полицији страховали да би неко могао да покуша отмицу оптужених, али је све ипак мирно окончано.

Прочитајте још: Почело суђење за убиство Мирослава Лазаревића: Кобан био метак у колено!


Видовић и Булатовић оглашени су кривим за тешко убиство, изазивање опште опасности, недозвољену производњу и промет оружја, те крађу “БМВ икс 5” који је коришћен у убиству и изречена им је јединствена казна. У пресуди се наводи да су они организовали и извршили убиство Лазаревића.

МОГ СИНА ВИШЕ НЕМА ОТАЦ убијеног Мирослава, Стјепан Брацо Лазаревић, није желео да коментарише пресуду и само је кратко рекао: - Мог сина више нема и то ништа не може да промени - рекао је Лазаревић.

Жртву су сачекали да “голфом 7” приђе “лежећем полицајцу” у Београдској улици и када је успорио вожњу пресрели су га теренцем “BMW икс 5”, који је украден у Мостару, и према њему испалили 24 хица из аутоматске пушке, калибра 7,62 милиметра. Погођен је са пет хитаца у леђа, доњу вилицу, грудни кош и колено. Смртоносан је био хитац у колено, јер је пројектил прекинуо вену и артерију и Лазаревић је умро услед искрварења.

ПУЦАЧ "ШКАЉАРСКОГ КЛАНА"

ПРОТИВ Саше Видовића и МУП Србије је поднeо кривичну пријаву због сумње да је учествовао у покушају убиства Слободана Кашћелана и његовог телохранитеља у Новом Саду. Тај злочин означен је као наставак обрачуна између “шкаљарског” и “кавачког клана”. Српска полиција сумња да су Видовића ангажовали “шкаљарци”, а спекулисало се да је имао улогу пуцача у више нерасветљених ликвидација.