ВРХОВНИ суд Републике Српске правоснажно је осудио Мариа Дрљића из Добоја на три године затвора због обљубе 75-годишње старице у мају 2014. године!

Истовремено, Дрљић је ослобођен оптужбе да је исту старицу силовао и током 2013. године. Пресуда је изречена након што је судско веће потврдило првостепену пресуду коју је изрекао Окружни суд у Добоју.

- На првостепену пресуду жалбу је уложило Републичко јавно тужилаштво, тражећи да се оптужени огласи кривим по обе тачке оптужнице, те да му се изрекне строжа казна. Међутим, жалба тужилаштва је одбијена као неоснована и првостепена пресуда је у потпуности потврђена - наводе у Врховном суду РС.

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ОБЉУБЕ СТАРИЦЕ: Накит "откуцао" силоватеља

Дрљић се по две тачке оптужнице теретио за кривично дело обљубе над немоћним лицем, за које је запрећена максимална казна до осам година затвора. Суд је утврдио да је крив по једној тачки, док је у недостатку доказа ослобођен кривице по другој тачки оптужнице.

Цели случај откривен је крајем септембра 2013. године када се полицији обратила кћерка старице. Она је пријавила да млађи комшија узнемирава њену мајку, која је болесна и психички нестабилна, и да јој често улази у кућу без позива и одобрења. Оперативним радом полиција је дошла до сазнања да је осумњичени током ноћи кроз прозор ушао у кућу старице, након што је она одбила да му отвори врата на која је лупао, те је искористио њено душевно стање како би је обљубио.

Полиција је против њега поднела пријаву добојском тужилаштву које је отворило истрагу. Иако је знао да је под истрагом, Дрљић је у мају 2014. поново ушао у старичину кућу и с њом имао сексуални однос. Оба случаја су обједињена у једну оптужницу и према оцени суда Тужилаштво није успело да докаже обљубу из септембра 2013. године, али је доказала обљуба из 2014. године.

ДОБРОВОЉАН СЕКС?!

КАДА је ухапшен у септембру 2013. године Марио Дрљић је током саслушања признао да је посетио 75-годишњакињу, тврдећи да је с њом имао добровољан сексуални однос.