ПОЛИЦИЈСКА управа Бањалука поднела је пријаву против Горана Зрнића, власника некадашњег кафе-бара "Заплет", због сумње да је преваром "зарадио" 150.000 КМ. Пријава је поднета ОЈТ у Бањалуци и у њој се наводи да је Зрнић као одговорно лице "Заплета" починио превару. Иначе, "Заплет" је у међувремену затворен, а у истом локалу који се налази на атрактивној локацији уз Врбас, отворен је нови кафић.

- Осумњичени је у мају 2018. склопио уговор о продаји робе с трећим лицем, иако на то није имао право. Тиме је себи прибавио противправну имовинску корист у износу од око 150.000 марака - саопштено је из ПУ Бањалука.

Како сазнајемо, радило се о брендираном инвентару пиварске компаније "Molson coors", односно "јелен" пива, који је Зрнић наводно продао новом власнику кафића. Зрнић, за "Новости", тврди да није починио никакво кривично дело.

- "Јелен" је 2015. имао улагања у реновирање и брендирање кафића, али док је кафић био у власништву друге особе. Тај уговор је био закључен на период од пет година. Након што сам затворио "Заплет", никоме нисам продао њихов инвентар, већ комплетан посао. Инвентар се налази у једној гаражи, што они знају, али неће да дођу по њега - тврди Зрнић.

Прочитајте још - ФОТО: Ухапшен због сумње да је извршио више превара

Он тврди да су га људи из "Јелена" пријавили, јер је нови газда кафића одбио да игра по њиховим правилима.

- Они угоститеље условљавају тиме да не смеју да продају домаће бањалучко пиво, већ искључиво "јелен" и друге њихове брендове, што је незаконито. Нови газда на то није пристао, па су се на мене окомили - тврди Зрнић.

Младен Мамић, виши менаџер за правне послове "Molson coorsa", каже да су са Зрнићем имали важећи уговор о пословној сарадњи, на основу којег су извршили значајне иневстиције у кафић, као што је застакљивање баште, израда шанка, гарнитура и слично.

- Нашу опрему је бесплатно могао да користи, а његова обавеза је била да продаје наше производе. Сарадња је ишла неко време, али су потешкоће биле све веће, јер није могао да испуњава уговорену обавезу о количинама продатог пива - каже Мамић.

Он каже да су незванично сазнали да Зрнић планира продају целог бизниса, те да све што му је ова компанија дала, препусти трећем лицу.

- О томе нас није обавестио, а по уговору је био обавезан да то учини. - каже Мамић.

ПОТПИСАО АНЕКС

ИАКО Горан Зрнић тврди да није потписао уговор са "Molson coorsom" већ претходни власник, у тој компанији кажу да је он потписао анекс уговора.

- Када је ушао у посед кафића, с нама је потписао анекс уговора, којим је прихватио сва наша улагања. Могао је да раскине уговор и да се нађе неко решење, али није - рекао је Младен Мамић.