ПОСЕТОМ спомен-соби погинулим борцима ВРС и војничком гробљу, парастосом у Цркви Светих апостола Петра и Павла и полагањем венаца и паљењем свећа, у Власеници је обележена 26-годишњица погибије 15 бораца дервентске 327. моторизоване бригаде ВРС.

Помен дервентским борцима, који су 9. марта 1993. погинули у мучком нападу припадника такозване АБиХ у рејону власеничког села Церска, одали су чланови породица погинулих, представници борачких организација и власти Власенице и Дервенте.

Прочитајте још - Обележен Дан сећања на страдалу децу Српског Сарајева

- Дервентски борци су, дајући животе, уклесали своја имена не само у спомен-обележја Власенице, него и у темеље Српске. Сваке године заједно са браћом из Дервенте организујемо помен, за подсећање и наук младима да Срби само заједно могу опстати на овим просторима и у својој држави - рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Председник БО Власенице Споменко Стојишић је истакао да је 9. март тужна годишњице и за ову локалну заједницу, као и да ће херојство дервентских бораца који су притекли у помоћ народ Власенице увек памтити.


УНУКА

ДЕРВЕНЋАНКА Данијела Кузмановић, којој је у одбрани Власенице погинуо деда Боро, сваке године долази да се поклони сенима погинулих бораца БРС.

- Много нам значи да дођемо овде, да се то обележава, да се увек помиње и никада не заборави - са сетом каже Кузмановићева.