ДЕСИМИР Кљечанин (60) рафалом из аутоматске пушке убио је своју дугогодишњу љубавницу Милицу Кљечанин (49) у селу Очауш, код Теслића, а потом извршио самоубиство.

Злочин, који је у црно завио две породице, одиграо се у четвртак навече. Мештани причају да су чули рафал, а касније још један пуцањ, али да на то нису обраћали пажњу. Тек у петак ујутро, око 7.30, пронађено је Миличино тело.

- Њен син је тело затекао како, изрешетано, лежи у локви крви у дворишту куће. Одмах је алармирана полиција. Будући да је цело село знало за њену везу с Десимиром, сви су посумњали да ју је он убио. Кренули су да га траже и на оближњој ливади пронађено је и Десимирово тело са раном на глави. Све указује да је након убиства пресудио сам себи и извршио самоубиство - појашњава извор близак истрази.

Портпарол ПУ Добој Драгана Керкез каже да је након пријаве у дворишту куће у Очаушу полиција затекла тело М. К.

- Имала је видне повреде по грудима, које су највероватније нанесене ватреним оружјем. Непосредно након тога, на удаљености од 250 метара, пронађено је и тело Д. К. са повредама главе, крај кога је откривено и оружје - рекла је Керкезова.


Истрага у току

Мештани причају да су иза Милице остали супруг и два сина, а иза Десимира супруга и троје деце, док обоје имају чак и унучад. И поред тога, више од десет година су били у љубавној вези. За везу су, тврде мештани, знали сви у селу. За Десимира кажу да није био проблематичан, али да је у последње време међу њима било трзавица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Муж убио жену, па пресудио себи


- Она је причала да ће отићи у иностранство код родбине, што он очигледно није могао да поднесе. На дан убиства био је узнемирен. Ишао по селу и распитивао се за Милицу. Када је сазнао да је аутобусом отпутовала за Теслић, сео је у комби и кренуо за њом. Није је пронашао и очигледно је навече затекао у кући. Вероватно су се посвађали и то је окончано трагедијом - причају мештани Очауша.

СЕДАМ ЧАУРА

ТОКОМ увиђаја крај Миличиног тела истражиоци су пронашли шест чаура од аутоматске пушке. Десимир је, са раном на глави, нађен на ливади поред свог комбија, где је затечена и једна чаура. Претпоставља се да се непосредно након убиства довезао на ту локацију. Чауре и пушка су изузете и послате на балистичко вештачење, како би се утврдило да ли се подударају.