НАКОН сумњиве смрти Ахмеда Хидића (15), који је под чудним околностима изгубио живот прошле среде у подножју напуштеног каменолома "Липац", у близини добојске железничке станице, у РС се фабрикује нови случај "Драгичевић".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сумњива смрт у каменолому

Као и у почетку претходног случаја, када је породица Драгичевић упутила отворено писмо поводом смрти Давида, сада породица Хидић отвореним писмом на три странице тражи кривце за смрт ученика 9. разреда централне ОШ "Доситеј Обрадовић".

Писмо је намењено руководству школе и наставницима, којима стављају на терет низ пропуста, који су по њиховом мишљењу довели до смрти недужног дечака. Притом износе низ, у јавности до сада непознатих детаља, који упућују на могуће пропусте у тој образовној установи.

У отвореном писму породица износи тврдње да, насупрот тврдњама из школе, Ахмед није боловао од тешког облика епилепсије и да је, у ствари, био здраво и весело дете попут својих вршњака.

БОРБА ЗА ПРАВДУ СМАТРАЈУЋИ школу одговорним, јер је њихово дете у смрт отишло из њихове, како је наведено, зоне одговорности, породица Хидић је у отвореном писму наглашава да се тиме не завршава прича о случају. - У нашем граду, Добоју започиње борба за правду и за заштиту ученика, а против неодговорних и несавесних попут вас у школи "Доситеј Обрадовић - истичу Хидићи у отвореном писму.

- За наводни епилептични напад пре три године су се лекари изјаснили да су проблеми током сна били последица напорних спортских тренинга и боравка испред рачунара, и да никада ни пре ни после тога није имао таквих проблема. Боле нас лажне и увредљиве изјаве те врсте о болести, као и то да смо тек пет дана након смрти из школе добили телеграм саучешћа и да се из руководства школе нико није удостојио да нас посети и изрази саучешће лично - наведено је у писму.

Породица Хидић тврди да је мајка дечака дошла по њега у школу два и по сата након што је он напрасно напустио наставу, да нису из школе желели да им омогуће увид у надзорне камере пре проналаска тела дечака у напуштеном каменолому, да је пре напуштања школе дечак имао расправу са наставницом немачког језика због оцене.

- Још двоје наше деце похађа вашу школу, а дошли су у њу након што су се исписали из друге школе, због увреда на националној основи, и што смо сматрали да ће им у вашој мултинационалној школи бити боље. Сада видимо да је било боље трпети и увреде, него заувек изгубити дете - наведено је у писму.

ЧЕКА СЕ РЕАКЦИЈА

ИЗ Основне школе "Доситеј Обрадовић" није било званичних оглашавања, већ по свему судећи чекају реакцију просветних власти у РС, који ће засигурно морати реаговати и изјаснити се о овом случају, заједно са истражним органима.