Фочанка српске националности вратила је Алаџа џамији данас примерак Курана, који је пронашла после паљења џамије и чувала га 27 година.

Она је Куран чувала пуних 27 година, а дан након отварања обновљене џамије оставила га је трговцу у Горажду Менсуру Кадрићу, уз молбу га врати људима којима и припада, преноси Фена.

Прочитајте још: Фоча: Отворена обновљена Алаџа џамија

Кадрић је свету књигу предао фочанском имаму, чиме је, каже, испунио своју дужост.

"Ја сам свој дуг испунио, јер ме је госпођа православне вероисповијести задужила да Куран вратим онима којима припада. Драго ми је и лакнуло ми је јер ова божја књига припада Фочи и Фочацима", рекао је Кадрић.

Он се присетио дана када је Фочанка, која због своје безбедности није желела да открије идентитет, ушла у радњу.

Прочитајте још: ИМАМ ТРАЖИ ДА СЕ ПОЈАЧА ПОЗИВ МУЈЕЗИНА: Глас са минарета поделио Нишлије

"Када сам остао сам у радњи питала ме је да ли сам верник и ја сам одговорио да јесам. Након тога ми је испричала да је пронашла нашу свету књигу у близини Алаџе и да је сачувала током рата. Чувала је свих ових година и када је чула позив на молитву из Алаџе сама је себи рекла да је време да се врати народу којем припада", додао је Кадрић.

Џенан Крајишник, имам Алаџза џамије рекао је да је први обред у обновљеној фочанској лепотици, а којем су присуствовали бројни верници, улепшао овај гест.