ПОЧЕТАК изградње нове болнице у Добоју поново је пролонгиран за три до шест месеци! Ту не баш веселу вест руководству добојске Опште болнице недавно је саопштио министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић.

Иначе, радови на добојској болници требало је најпре да почну још 2017. године, па затим као сигуран термин најављиван је август прошле године, па март ове...

- Министарство је испунило своју обавезу и након потписивања уговора 14. марта ове године доставили смо кинеском партнеру документа за изградњу болнице и очекујемо повратне информације. Чекамо програм рада са дефинисаним временским оквиром за пројектовање, који би могао бити три до шест месеци, након чега почиње изградња - рекао је Шеранић након састанка са руководством болнице.

После вишегодишњих обећања да ће Добој добити нову болницу, претходни министар здравља Драган Богданић је за сигуран почетак градње добојске болнице означио август месец 2018, а као најкаснији прва половина септембра прошле године. Међутим, показало се да су те најаве биле више у функцији предизборне кампање за изборе у октобру, на којима је он изабран за посланика у ПД Парламента БиХ.

Прочитајте још - Ниче нова болница у Добоју

Да ће уследити градња болнице на почетку овогодишње грађевинске сезоне уверавао је Добојлије потом у фебруару ове године и новоизабрани премијер РС Радован Вишковић, а од тог обећања обављено је само помпезно полагање камена темељца 14. марта.

У очекивању да градилиште оживи и почне довлачење технике и опреме са материјалом за градњу, Добојлије су већ почеле сумњичаво да одмахују главом.

Сада им је очигледно из Владе РС упућен ресорни министар да их барем мало "утеши" да је све у реду и да за неколико месеци почиње са реализацијом годинама најављивани пројекат.

- Нема ништа спорно са градњом нове болнице у Добоју. Влада РС и кинески партнери су формирали тимове за решавање одређених техничких питања, који се тичу локацијских услова, урбанистичко-техничких сагласности и извештаја о утицају на животну средину - рекаоје министар Шеранић.

УГОВОР

КОМПАНИЈА "Чајна синофарм интернешнел корпорејшен" се уговором за изградњу и опремање нове болнице по принципу "кључ у руке" 14. марта ове године обавезала да за три године изгради савремен и модерно опремљен болнички комплекс за лечење 250.000 пацијената овог и околних градова регије.

Укупна вредност пројекта је 88,5 милиона марака.