Како би се олакшао приступ особама са инвалидитетом, ове седмице ће на више локација на подручју Бањалуке започети изградња приступних рампи на саобраћајницама.

Према најавама из Оделења за саобраћај и путеве, биће изграђено око 50 рампи које ће користити за особе са инвалидитетом, што би им знатано требало да олакша кретање.

– На основу ранијих састанака и анализа са удружењима, које окупљају особе са инвалидитетом, израђена је анализа стања јавног превоза и евидентиране локације на којима је потребно изградити нове инвалидске рампе и санирати постојеће, оштећене рампе.У складу с тим, утврдили смо приоритетне локације на којима ћемо радити овог лета – кажу у Оделењу за саобраћај и путеве.

Прочитајте још - Рампа за инвалиде на улазу у Виши и Привредни суд

У првој фази, биће изграђене рампе у сљедећим улицама: Здравка Челара, Патријарха Макарија Соколовића, Теодора Колконтрониса, Ђуре Даничића, Тржничкој и Иве Лоле Рибара.

– Поред набројаних улица, изградња рампи за особе са инвалидитетом и санација тротоара изводиће се и у Трапистима, од раскрснице на укрштању Булевара Милутина Миланковића, Улице Илије Гарашанина и Слатинске улице до Завода за физикалну медицину и рехабилитацију„Др Мирослав Зотовић“ – додају из Оделења за саобраћај и путеве.