ПЕНЗИОНИСАНИ наставник математике и физике, страствени ловац и енигматичар, Душан Лепир (75) из Српца, последњу, међу 500 скулптура од дрвета, израдио је фигуру једног од највећих тенисера свих времена и свог великог љубимца Новака Ђоковића.

- Толико сам везан за Нолета и сваки пут када победи са осмехом лежем у кревет, а када изгуби, осећам бол у грудима и изгубим сан - вели нам Душан. - Знам да су успони и падови једног спортисте нормални и разумљиви, али у његовом случају, ја то дубоко проживљавам.

Лепир се већ пуне три деценије бави израдом скулптура од дрвета и у својој галерији "Шанпир арт" има чак 500 експоната, тежине од 10 грама до 100 и више килограма.

Прочитајте још - АТП ЛИСТА: Ђоковић и даље на врху, напредак осталих српских тенисера

- Новака сам обликовао готово шест месеци, како бих добио његову карактеристичну фигуру са раскораченим ногама, уздигнутим рукама и победничким криком - истиче Лепир.

Дрводеља из Српца наглашава да је Новакова фигура висине 60 сантиметара и да му је жао што није успео да пронађе квалитетно дрво, како би га урадио у природној величини.

- Урадио сам орла са распоном крила од два метра, корњачу са Галапагоса, од око 300 килограма, фигуре хајдук Станка у природној величини - објашњава Лепир.

ПОКЛОН

СВОЈЕ радове Лепир ретко поклања, али када је о Новаку реч, била би му част да га упозна и уручи му најдражи експонат.