Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство власника Сектор секјуритија Славише Крунића, предао се МУП-у Кантона Сарајево.

Како сазнајемо Ђукановић се предао полицији на Илиџи и у току је његова идентификација након које ће бити предат у надлежност МУП-а РС.

Ђукановић се у бекству налазио од 22. априла ове године и за њим је расписана међународна потерница због сумње да је учествовао у убиству Крунића, његовог пратиоца Жарка Павловића и рањавању возача Горана Илића.

Ђукановић се терети да је био један од извршилаца убиства. У ноћи злочина је побегао из Бањалуке и полиција га је неколико сати касније, приликом саобраћајне контроле, зауставила надомак Дервенте. Будући да се у то време није знало да је учествовао у злочину Бенеди је пуштен и од тада му се изгубио сваки траг.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: Признао издају газде!

Касније је снимљен на подручју ПУ Добој снимљен сигурносним камерама у белом Голфу 7, регистарских ознака 033-К-770, који је користио.

Ђукановић је осумњичен да је заједно за убијеним Жељком Ковачевићем и притвореним Емилиом Балдом, те типером Родољубом Гајићем учествовао у сачекуши у Гламочанима код Бањалуке када су убијени Крунић и његов пратилац. Досадашњом истрагом је утврђено да је Ђукановић пре убиства био са Ковачевићем и Балдом у кафе бару "Пинк" у Гламочанима.

Занимљиво је да је полиција претресла његову кућу и том приликом су пронашли кључ од Опел корсе убијеног Ковачевића, која је два дана након злочина пронађена на паркингу код поште у Залужанима код Бањалуке.