Прва два серијска модела оклопног возила "Деспот" ускоро ће бити испоручена Министарству унутрашњих послова Републике Српске.


Потврдио је ово за Глас Српске генерални директор предузећа Технички ремонт Братунац Славенко Ристић.


Он је истакао да ће та два модела бити представљена на овогодишњем Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер", који ће бити одржан од 25. до 28. јуна у Београду.


- Одмах после сајма возила ће бити испоручена МУП-у. Прототип возила које смо представили за Дан Републике Српске претрпео је око 50 измена. Завршили смо сва неопходна тестирања и први серијски модели "Деспота" биће представљени на сајму - рекао је Ристић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Моћни "Деспот" понос Српске


Појаснио је да су одређеним променама возило приближили међународним стандардима.


- Фарови возила су постављени ниже у односу на прототип, предњи део "Деспота" је сужен, додали смо прозоре на задње рампе и отворе за евакуацију - истакао је Ристић и додао да возило има три нивоа заштите и по својим перформансама може парирати оним произведеним широм света.


Ристић је истакао да ће на сајму у Београду, који се одржава сваке друге године, представити и своју линију муниције, која је најуноснији сегмент пословања тог предузећа, а посетиоци ће имати прилику да виде и машине за хуманитарно деминирање.


Он је такође рекао да ће на сајму бити представљен и пиштољ "РС 9".


- Планирали смо до краја године МУП-у Српске испоручити и одређене количине тог пиштоља. Осим тога "РС 9" биће испоручен и нашим клијентима у Африци и Немачкој - рекао је и додао да Технички ремонт Братунац производи два модела тог пиштоља.


(Глас Српске)