Завршним речима Тужилаштва и одбране у уторак је окончано суђење боксеру Марку Чолићу, оптуженом за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, а пресуда ће бити изречена у петак 12. јула.


Окружни јавни тужилац Татјана Нинковић у завршној речи од суда је тражила да Чолића огласи кривим и казни у складу са законом.


- Током суђења на основу материјалних доказа, те исказа сведока Тужилаштво је неспорно доказало да је Чолић починио кривично дело које му се ставља на терет и то онако како је описано у оптужници - рекла је Нинковић, која је затражила да се Чолићу након изрицања пресуде продужи притвор.


С друге стране адвокат Гордан Јовишевић сматра да Тужилаштво ничим није доказало да је његов брањеник напао Ковачевића. Детаљно је анализирао све изведене доказе, наводећи да је добар део њих прикупљен на незаконит начин, те да је Тужилаштво њима манипулисало.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Владимир Ковачевић изабран за новинара године


- Предлажем суду да Чолића ослободи кривице, јер оптужница ничим није доказана - рекао је Јовишевић.


Човић је прихватио излагање свог браниоца и поново је у судници истакао да је невин, те да је и њему лично жао Ковачевића. Тражио је да га суд пусти на слободу како би могао да посети гроб својих родитељи који су обоје преминули за време док је био у притвору.


Оптужницом, Чолић се терети да је 26. августа прошле године заједно са Недељком Дукићем, који је у бекству, покушао да убије Владимира Ковачевића кога су телескопским палицама изударали по глави и телу. Мотив, као и налогодавац напада нису откривени.Владимир Ковачевић сведочи у судници; Фото: Screenshot БН ТВ