- Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да је ова општина од Владе Србије добила 50.000 евра донаторских средстава која ће бити утрошена за реконструкцију Основне школе "Обудовац" у Обудовцу.

Он је додао да ће општина Шамац наредних дана израдити пројекат адаптације унутрашњости школе и, на основу процене, у јулу очекују да распишу тендер за избор извођача радова.


-На шамачком подручју имамо четири основне школе - у Шамцу, Црквини, Горњој Слатини и Обудовцу. Школе у Горњој Слатини и Обудовцу нису саниране у скорије вријеме и, имајући то у виду, препознат је значај реконструкције школе у Обудовцу и ових 50.000 евра биће искориштено током наредних месеци, рекао је Милићевић.


Министар финансија Републике Српске Зора Видовић потписала је почетком мјесеца појединачне споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије у износу од 9,3 милиона евра са градоначелницима и начелницима 42 јединице локалне самоуправе.


Србија је у оквиру механизма сарадње Српској до сада одобрила 24,4 милиона евра донаторских средстава која се реализују путем Министарства финансија Српске.