ДЕВОЈКА Александра Гарић (25) из Шековића погинула је, док су четири особе повређене у тешкој саобраћајној несрећи, која се у среду догодила код Пала, када су се сударили "голф 2" и "форд мондео".

У полицији наводе да се несрећа догодила око 10 часова на путу Мокро - Љубогошта, и да је међу повређенима и двоје деце и то 5-годишњакиња и 15-годишњак.

Портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић каже да се страдала А. Г. (25) возила у "голфу", у којем су повређени возач Г. Д. (21), као и двоје малолетне деце, сви из Шековића. За воланом "мондеа" био је Б. С. из Сарајева, а удесу је повређен његов сувозач А. Б.

- Сви повређени су након судара превезени у болницу и А. Г. је подлегла недуго након пријема. У болници "Србија" тешке повреде констатоване су код двоје деце, док је возач "голфа" задобио лакше повреде. Сувозач из "мондеа" превезен је у Клинички центар Кошево, где су му констатоване лакше повреде - рекла је Стокановићева.

Она каже да су, уз сагласност дежурног тужиоца, увиђај извршили припадници ПУ Источно Сарајево. Међутим, тачне околности, као и узрок несреће, још се истражују.

Прочитајте још - Теодора пребачена у Београд, боре јој се за живот, њена сестра од ујака Милица подлегла повредама

Због учесталих саобраћајки с трагичним исходима, МУП Републике Српске апелује на све грађане да се опрезно понашају у саобраћају и да поштују законске процедуре како би заштитили свој живот и туђе животе.

- Само у првих десет дана јула седам особа је погинуло у саобраћајним незгодама на путевима РС. Посебан акценат треба ставити на брзину кретања моторног возила и не управљати возилом под утицајем алкохола, јер управо саобраћајне незгоде, у којима су ти фактори узрок, носе и најтеже последице - наводе у МУП Српске.

КРИТИЧНИ ПЕРИОД

У МУП РС наводе да су додатно појачали активности с циљем подизања степена безбедности у саобраћају.

- Јули и август су критични периоди у години. Прошле године у јулу је у саобраћајним незгодама страдало 15 особа, а у августу 25 - наводе у МУП РС.