КРАЈЕМ прошлог месеца, иначе бројна породица, православног свештеника епархије Дабробосанске јереја Марка Малеша обогаћена је са новим члановима, његова супруга Стана на свет им је донела - тројке.

Тако сада дом Малеша краси шесторо деце, Душан има 12, Стефан десет, Милица две, а непун месец дана сада имају Марија, Душица и Никола.

Њиховој срећи нема краја, а према писању локалног портала Зенит.ба, Душан, Стефан и Милица из руку не испуштају најмлађе чланове породице. Старији синови уз мајку бебама држе флашицу са храном, јер треба заједно да једу.

- У нашим породицама је уобичајено да су бројне, тако да то није новина за нас. Надамо се да ћемо их извести на прави пут да ће постати добри људи, да буду бољи од нас и то је наша мисија - каже јереј Малеш.

На приновама Стани и Марку је међу првима честитао српски члан председништва БиХ Милорад Додик, а лично је породицу са даровима посетио и муфтија зенички Мевлудин Диздаревић.

Прочитајте још - Војни свештеник достојан Медаље заслуга за народ

- Заједно смо у Одбору за међурелигијску сарадњу и имамо одличне односе и сарадњу. Што се деце тиче и њихове будућности, не размишљамо о томе да за свих шесторо треба да им обезбедимо и направимо куће, али ћемо се потрудити да их усмеримо у добром правцу у животу, дамо образовање и они ће се не сумњамо снаћи - рекао је брижни отац, који такође помаже супрузи у првим данима након порода.

Јереј Марко Малеш Фото "Фејсбук"

Старешина Храма Рођења Пресвете Богородице је земљак председника Србије Александра Вучића, односно пореклом је из Бугојна, а последњих неколико година је на служби у суседној Зеници.

НАЈБРОЈНИЈА ПОРОДИЦА

ПРИНОВЕ у породици зеничког православног свештеника имају симболику, јер су Малеши тренутно најбројнија српска породица у регији, па и ширем окружењу тог дела Федерације БиХ.

Наиме, од предратних некадашњих 22.000 Срба у Зеници, сада их има једва хиљаду. Остали су се услед ратних збивања раселили у Добој, Бијељину и друге градове РС и Србију, земље западне Европе и преко океана.