Председник СУБНОР-а Републике Српске Раде Џајић изјавио је данас да се чланови те организације који баштине антифашистичку борбу, дубоко противе најављеној прослави наводног ослобађања Дрвара у режији Кантоналног одбора ХДЗ-а у Ливну и да је организовање те прославе "чиста провокација усмерена према Србима".

Он је за агенцију Срна рекао да 1995. године није било никаквог хрватског ослобођања Дрвара, како поручују из ливањског ХДЗ-а, већ да су тај град 1945. током Другог светског рата ослободили партизани, преноси РТРС.

"Какво ослобођење Дрвара 1995. и Хрвати...Организовање те наводне прославе је чиста провокација усмјерена према Србима. То је безобразлук и хушкање које може да пробуди тензије међу обичним народом", рекао је Џајић и додао да дрварски и остали Срби у ФБиХ могу да се активно боре против тога или иселе.

Ливањски медији раније су објавили да је на изборној скупштини Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно усвојена иницијатива за обележавање 24 године од "ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара", уз приједлог да то 13. септембар у Дрвару.