ДЕРВЕНТСКИ Фудбалски клуб Текстилац, поводом 100 година постојања, председница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је Орденом Његоша трећег реда, док је за даљи развој клуба српски члан председништва БиХ Милорад Додик обећао финансијску инјекцију од 100.000 марака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Доктору Ерићу почаст у Индији

- Желим вам да и даље, уз много успеха, трајете. Новчана помоћ следи управо у том циљу и циљу стварања што бољих услова рада вашег клуба, који прославља значајан јубилеј. Очито је да је у Дервенти дух спорта задржан и у тешким временима, која су сада иза нас, и зато смо ми овде да вас подржимо - поручио је Додик током боравка у граду на Укрини.

Представник Текстилца Душан Рељић захвалио је на додељеном признању и обећаној донацији, додавши да ће то бити подстрек за још сигурније и успешније дане Текстилца, како у комплетном играчком погону, тако и у инфраструктури.

- Када нешто траје 100 година, то је више од игре. У Дервенти је пре једног века покренута традиција фудбалске игре, што значи да је и тада то била уређена средина, и ако буде подршке, ми ћемо, са тренутним статусом општине, ускоро постати град - оптимиста је начелник општине Милорад Симић.

ФК Текстилац је најстарији учесник Прве лиге РС, а јубилеј 100-годишњице постојања зачињен је ревијалном утакмицом ветерана између домаћина и београдске Црвене звезде. Пред 1.000 гледалаца дуел је окончан нерешено - 2:2. Уприличен је и Међународни дечји фудбалски турнир.

Осим српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, министра Петра Ђокића и ветерана Црвене звезде, прослави јубилеја су присуствовали и многобројни гости и званице.


ПРИЗНАЊА

ФК Текстилац је, осим Орденом Његоша трећег реда, награђен и Златном плакетом Фудбалског савеза РС. Истовремено, председник слављеника Предраг Дринић је уручио захвалнице начелнику општине Милораду Симићу и привредницима Сави Ружојчићу, Бојку Гатарићу, Миланку Балешевићу, Душану Рељићу и играчкој легенди клуба Милораду Субићу.