ДАН општине Дервента -Велике Госпојине обележен је свечаном седницом СО, на којој су уручена највећа општинска признања, у присуству председнице РС Жељке Цвијановић и бројних званица. Цвијановићева и њен домаћин начелник Милорад Симић, констатовали су да је ова, некада најпорушенија локална заједница данас за понос и пример Српске.

Великогоспојинска повеља са златним грбом припала је овдашњој Стручној и техничкој школи. Повеља почасног грађанина Дервенте нашла се у рукама Рихарда Ауера, директора аустријске фирме "Дигитал електроник", једне од првих страних фирми на подручју Дервенте. Захвалница општине уручена је истакнутом професору српског језика и књижевности Јовану Бабићу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зворник: Мост краља Александра у новом руху

Служена је литургија у Саборном храму Успења Пресвете Богородице. Градом је прошла литија до спомен-обележја где је служен парастос и положени венци за 608 страдалих бораца ВРС. Председница РС је рекла да су републичке институције претходних година у дервентску општину уложиле близу 60, а само у прошлој години милион марака.

Симић је изразио задовољство што је након рата ова похарана општина искорачила као феникс и данас је у самом врху РС.


СТРАНЕ ФИРМЕ

Настављамо да идемо напред, градимо, запошљавамо, извозимо, привлачимо страни капитал и да своју инфраструктуру прилагођавамо потребама 824 привредника. А, више од 30 њих су иностране компаније. Само у прошлој години из дервентских погона извезено је робе у вредности 344 милиона марака - истакао је Симић.