Од 297 прегледаних аутобуса недостаци су утврђени на 79 или 26,6 одсто, током бесплатне контроле техничке исправности и опремљености која је реализована на 35 станица за технички преглед у Републици Српској, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

Прочитајте још:
Без опреме чекају мигранте!

Највећи број неисправности односио се на кочиони систем код 71 возила, уређаје за осветлење и светлосну сигнализацију код 31, систем за управљање код 10 возила, те елементе вешања, осовине и точкове код 16 возила, док је на два аутобуса недостајала опрема.

Сви аутобуси на којима су утврђени недостаци током контроле од 19. до 31. августа упућени су на то да их отклоне, а потом понове технички преглед.


Прочитајте још: Тривић: Настава почела у свим школама у Српској


Ова акција, чији је циљ повећање безбедности ђака у саобраћају, реализује се пред почетак школске године, а трошкове контроле техничке исправности аутобуса сносиле су станице за технички преглед.

Ове године за акцију се пријавило 58 станица за технички преглед аутобуса, као и 58 превозника - власника возила.

Превентивну акцију су, заједно са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, реализовали Министарство унутрашњих послова, Привредна комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.