НАКОН 25 година брака и пет процеса вантелесне оплодње породица Стајић из Требиња, отац Будимир (59) и мајка Марија (43), постали су родитељи Снежане и Николе. Последњи и успешни покушај обављен је у чешком граду Буђејовице, а мајка и двоје деце у Требиње су слетели хеликоптерским сервисом РС, где их је дочекао отац Будимир, родбина, представници Удружења "Бебе".

Прочитајте још: Бањалука ће имати „Породичне сараднике“

- Неизмерно сам срећна. После толико година борбе, добили смо потомство. Осећам се као краљица - рекла је мајка Марија.

Отац Будимир такође није крио емоције и срећу. Каже, нису се предавали све ове године, били су подршка једно другом, а све тешке године сада су иза њих.

- Живео сам за овај дан када ће постати отац. Ово је неизмерна радост. Хвала свима који су нам помогли, а има ли лепше улоге од родитеља и борити се за своје потомство - истакао је Будимир.

Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе" било је од велике помоћи Стајићима. Председница Снежана Мисита борила се да Будимир и Марија добију још једну шансу, а управо по њој названа је и девојчица.

- Ово је велика част за мене, али и наравно за наше Удружење. Ово је још једна потврда да никада не треба одустајати - нагласила је Мисита.

Удружење "Бебе" има 114 беба и 200 породица из источне Херцеговине у свом чланству. До краја године биће богатији за још малишана.